Tilliften en tilbanden

Metra zorgt samen met u voor betere zorg en ergonomie
 
Werken in de zorgsector is een roeping, iedereen streeft naar optimale zorg, maximale autonomie en comfort voor de patiënt of bewoner. Maar werken in de zorg is ook fysisch erg belastend en hier zouden zowel werkgevers als de zorgverleners zelf, meer aandacht aan moeten besteden.
 
Door de vergrijzing is er zowel in woonzorgcentra als ziekenhuizen een sterke evolutie naar een groter aandeel bewoners en patiënten met een grotere zorgafhankelijkheid. Het gebruik van tilliften en tilbanden krijgt in die context steeds meer aandacht en terecht. Tilliften verhogen immers aanzienlijk het comfort en de veiligheid van de zorgontvanger en het gebruik ervan voorkomt (rug)klachten bij de zorgverleners.
 
In functie van de fysische en psychische mogelijkheden van de patiënt kunnen er verschillende soorten tilliften worden ingeschakeld: actieve, passieve of plafondtilliften. In de mate van het mogelijke wordt een patiënt of bewoner zoveel mogelijk ondersteund bij wat hij of zij zelf nog kan. Zo ervaart een zorgontvanger een groter gevoel van zelfstandigheid en waardigheid.
Voor elke zorg (verplaatsen, baden, toiletbezoek, hygiëne, …) bestaan er aangepaste tilbanden en technieken die de zorg vergemakkelijken en het comfort verhogen.
 
In deze catalogus vindt u een overzicht van de oplossingen die wij aanbieden om te komen tot een aanzienlijk betere zorg, met minder fysieke inspanningen! Samen met u screenen wij de zorgnood van uw bewoners of patiënten en inventariseren we de hulpmiddelen die daar kunnen toe bijdragen.
 
Onze service eindigt niet bij de levering. Wij maken er een punt van dat uw medewerkers de ingezette hulpmiddelen optimaal en in alle veiligheid kunnen gebruiken. Daarom bieden wij enkel oplossingen aan die steunen op de 4 METRA-pijlers:
 
  1. Juist en integer advies
  2. Correcte introductie of installatie
  3. Doorgedreven opleiding
  4. Perfecte dienst-na-verkoop

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5