Comfort, bescherming en veiligheid

Metra zorgt samen met u voor meer comfort, bescherming en veiligheid voor uw bewoner of patiënt
 
Het aantal mensen met een fysische en psychische beperking groeit, vooral door de vergrijzing en stijgende levensverwachting. Hoe bezorgen we al deze mensen maximale levenskwaliteit en bescherming? Eenuitdagende vraag voor de samenleving, maar het zijn de zorginstellingen mét hun medewerkers die dit in de dagelijkse praktijk moeten vertalen naar warme en respectvolle zorg.
 
Hoe bescherm je mensen in een zwakke positie voor de risico’s waaraan ze worden blootgesteld ten gevolge van hun fysieke of psychische conditie? Een omgeving die voor valide mensen perfect veilig en beheersbaar is, kan immers voor andere mensen heel wat gevaren inhouden en als bedreigend ervaren worden. Het (gedeeltelijk) verlies van zelfcontrole kan tot gevolg hebben dat ze zichzelf en hun omgeving in gevaar brengen. Tegelijkertijd moet de waardigheid en autonomie van de betrokkene centraal staan.
Heel wat zorgteams worden dagelijks met deze problematiek geconfronteerd. In deze catalogus vindt u een overzicht van de oplossingen die wij aanbieden in functie van de mate van autonomie en zelfcontrole waarover de patiënt of bewoner beschikt. Samen met u screenen wij de zorgnood van uw bewoners of patiënten en inventariseren we de hulpmiddelen die bijdragen tot een betere zorg.
 
Uiteraard gaat aan het gebruik van deze hulpmiddelen een grondige analyse vooraf, waarbij het inzetten ervan in de mate van het mogelijke voortvloeit uit overleg met patiënt,familie en het zorgteam.
 
Onze service eindigt niet bij de levering, wij maken er een punt van dat uw medewerkers de ingezette hulpmiddelen optimaal kunnen gebruiken in alle veiligheid. Daarom bieden wij uitsluitend oplossingen aan die steunen op de 4 METRA-pijlers:
 
1. Juist en integer advies
2. Correcte introductie
3. Doorgedreven opleiding
4. Perfecte dienst-naverkoop

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5