Verblijfstilband met clips

De verblijfsband is een comfortabele tilband waarin de zorgvrager langere tijd kan zitten. Deze tilband hoeft niet na elke transfer te worden verwijderd.
 
De verblijfsband hoeft niet voor elke transfer aangelegd te worden. Dit vermindert de fysieke belasting voor zowel zorgvrager als zorgverlener. De verblijfsband kan blijven zitten dankzij de speciale comfortcoupe die de zorgvrager voldoende comfort biedt om er lang in te zitten. De verblijfstilband omsluit de billen meer dan een standaard tilband. De verblijfsband vermindert het risico op decubitus bij de stuit.
 
Veel zorgverleners gebruiken de verblijfsband als het lastig is om in zit een tilband aan te brengen bij een zorgvrager. Denk hierbij aan de zorgvrager die niet meer kan meewerken bij het aanbrengen van een tilband of in een orthese zit. Ook als het aanbrengen en weghalen van de tilband pijnlijk is, kan gebruik van een verblijfsband een prima alternatief zijn.
 
Eén zorgverlener kan de verblijfsband aanbrengen. De zorgvrager moet zich wel in lighouding bevinden omdat de zorgverlener de band verder dan de stuit moet aanbrengen.
 
Zorgverleners gebruiken verblijfsband met iQ-Clips of S-Clips in combinatie met een passieve lift met een vierpuntsjuk. De band is leverbaar in 3D STOF of BAMBOETEXTIEL.
 
3D STOF
 
Onze 3D stof is een polyester met een zeer open structuur. Vocht- en warmteafvoer zijn optimaal doordat er aan de achterkant grotere gaatjes zitten dan aan de kant waarop de zorgvrager zit. Het materiaal neemt nauwelijks vocht op en stimuleert optimale transpiratie. Dit alles zorgt voor hetzelfde vocht- en warmte-afdrijvende effect als bij moderne Verblijfstilband met clips sportshirts. Na het wassen en centrifugeren komt deze band praktisch droog uit de wasmachine en dus zo goed als klaar voor gebruik. Bijkomend voordeel van dit materiaal is dat het een dempende werking heeft.
 
BAMBOETEXTIEL
 
Bamboe is een gebreid textiel dat bestaat uit een combinatie van plantaardige, natuurlijke vezels (rayon) en een polyester garen. Bamboe kenmerkt zich door de zachte structuur die fijn aanvoelt. Dit gebreide textiel heeft een comfortabele stretch eigenschap waardoor de band zich vormt naar het lichaam tijdens het tillen. Door de breitechniek ontstaan microlusjes in het materiaal die de band een open structuur geven. Dit stimuleert het reguleren van de warmte. De natuurvezel van bamboe neemt vocht op. Daarom moet deze tilband wel even drogen voor hergebruik na het wassen.
 
+ comfortabele pasvorm met goede hoofdondersteuning
+ verkrijgbaar in meerdere materialen
+ polstering in waterdicht foam
+ keuze tussen reguliere iQ Clips of S-Clips, zonder meerprijs


  • Omschrijving
  • Specificaties
Referentie Omschrijving
PQVB3D
Verblijfstilband 3D STOF (XXS tot XXL)
voor 4-puntsjukken, polyester, versterkte hoofdsteun met 2 baleinen, gepolsterde beenslips, met 4 x Q-Clips, max. 230 kg
PQVBBB
Verblijfstilband BAMBOETEXTIEL (XXS tot XXL)
voor 4-puntsjukken, polyester, versterkte hoofdsteun met 2 baleinen, gepolsterde beenslips, met 4 x Q-Clips, max. 230 kg
Tilbanden met iQ-clips (4 stuks) zijn vervaardigd uit polyester en wasbaar op 60°C.
Worden ingezet op een 4 puntsjuk, de lussen versie wordt gebruikt op een 2 puntsjuk.
Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5