Metra - MetrAcademy - "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin".

terug naar nieuwsberichten

OPLEIDING metrAcademy, 28/03/19: "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin". VOLZET!!
HERHALING
metrAcademy, 27/09/19: "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin". VOLZET!!
HERHALING
metrAcademy, 01/10/19: "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin". VOLZET!!
HERHALING
metrAcademy, 12/11/19: "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin". VOLZET!!

HERHALING metrAcademy, 06/12/19: "Van niet-fixeren tot wel fixeren en alles ertussenin". VOLZET!!

 

Met betrekking tot vrijheidsbeperkende maatregelen (VBM) beschrijft de Belgische wetgeving geen duidelijke, uniforme aanpak. Toch zijn de procedures in de verschillende instellingen vrijwel analoog. Dit uiteraard met eigen accenten.

Echter, het implementeren van de procedure op de werkvloer is niet evident! Er moeten heel wat obstakels overwonnen worden:

• Hoe kan de procedure worden omgezet naar praktische richtlijnen?

• Hoe kunnen we materialen inzetten om de patiënt zo weinig mogelijk te beperken in zijn vrijheid en toch de veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk vermijden?

• Hoe krijgen we elke hulpverlener mee op de kar van fixatie-arm beleid?

• Hoe kunnen we de besluitvorming ondersteunen?

 

Heidi Lemmens, ergotherapeut, lesgever en coördinator van het valpreventiebeleid en VBM-armbeleid in het Regionaal Ziekenhuis Tienen, gidst u doorheen deze opleidingsdag, met evenwichtige aandacht voor theoretische knowhow, concrete implementatie op de werkvloer en praktisch toepassen.

 

Inschrijven kan vanaf nu, de eerste 20 inschrijvers zijn zeker van hun plaats. U vindt alle gedetailleerde informatie m.b.t. onderwerp, doelgroep, programma en inschrijven in de uitnodiging in bijlage of via deze link.

 

We kijken ernaar uit om u of uw collega’s te mogen begroeten op deze opleidingen!

 

METRA bundelt onder de naam metrAcademy alle opleidingen die wij aanbieden voor professionele zorgverleners. Deze opleidingen focussen zich vooral rond de thema’s transfers, manutentie, ergonomie en comfort & bescherming voor de zorgontvanger. Onderwerpen die ons na aan het hart liggen. We leggen ook de lat ook hoog: elke opleiding moet qua onderwerp een belangrijke meerwaarde bieden aan de professionele zorgverlener én de opleidingen worden verstrekt door onafhankelijke specialisten, die een referentie zijn in de sector. Er wordt ook evenwicht nagestreefd tussen theorie en uitgebreide praktijkoefeningen. Er zijn telkens ook maar maximaal 20 cursisten toegelaten om een optimale leeroverdracht en interactie te garanderen.

De opleidingen vinden plaats in het comfortabele seminarielokaal van METRA, Jan Samijnstraat 25, 9050 Gentbrugge.

 

Wij houden u op de hoogte per mail van volgende opleiding georganiseerd door metrAcademy,bezorg ons dus zeker uw mailadres via info@metra.be.