Over Alert-iT Alert-iT
Alert-iT is een van de meest innovatieve en vooruitstrevende fabrikanten van het Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, distribueren en ondersteunen van zorgalarmsystemen.
Alert-It is de belangrijkste leverancier van Plesiocare-technologie in het Verenigd Koninkrijk. Alert-iT heeft dit gedefinieerd als: ‘Technologie ter ondersteuning van de zorgverlener en de gebruiker’.
Alert-iT biedt continue monitoring zonder de noodzaak van een constante of opdringerig aanvoelende aanwezigheid van een zorgverlener. Deze aanpak bevordert het vertrouwen van zorgverleners en zorgt voor een grotere waardigheid voor de patiënten. Uiteindelijk verbeteren Alert-iT zorgalarmen de levenskwaliteit aanzienlijk van diegenen die worden verzorgd.

Een systeem ontwikkeld vanuit de ZORG 3 jaar garantie
Alert-iT, gevestigd in Leicester, werd opgericht in 1992 nadat de oprichter werd benaderd door een bezorgde moeder die op zoek was naar een apparaat dat haar ‘s nachts kon waarschuwen bij een epileptische aanval van haar dochter.
Met een oprechte passie voor het ondersteunen van gezinnen die kampen met ernstige en stressvolle medische problemen, was het ontwerp geboren van een bedsensor die in staat was om beweging geassocieerd met epileptische aanvallen te detecteren.
Het succesverhaal voor een kosteneffectieve oplossing van een robuust en betrouwbaar product, werd lokaal erkend en was later te zien op BBC One East Midlands Today (2010). Sindsdien is het bedrijf blijven groeien door steeds geavanceerdere systemen te ontwikkelen. Met de nieuwe technologie konden de oplossingen, die gemoedsrust bieden voor jong en oud, verbeterd en uitgebreid worden. Dit wordt bevestigd door de ISO-certificering.

VERHOOGD VALRISICO

SENSE-IT, een gids voor valmanagement
Het Sense-iT-assortiment kan helpen om aan te geven of een persoon het risico loopt om te vallen. Onze sensoren kunnen detecteren of iemand in bed ligt, uit bed is of hulp nodig heeft bij beweging door het huis.
Gebruikers die met name het risico lopen te vallen - bijv. ouderen of revalidatiepatiënten (om maar twee scenario's te noemen) - profiteren enorm van het gebruik van de producten in het Sense-iT-assortiment vanwege de uitgebreide mogelijkheden:
- Bed- en stoelbezettingssensor
- Bed- en stoelverlatingsalarm
- Sensoren ingesteld voor kort of langdurig verlaten van stoel of bed
- Detecteert een gebruiker die valt en bewusteloos ligt
- Radio-oproepknop voor assistentie
- Bewegingsdetectors

SENSE-IT, voordelen
- Robuust en betrouwbaar
- Alarmen worden verzonden via een fail-safe radiolink, wat veel betrouwbaarder is dan bv via Wifi verzonden signalen.
- Alarmsignalen kunnen verzonden worden naar:
° Naar een geavanceerde semafoon (Bieper)
° Naar een bestaand telefoonsysteem voor mensen die alleen wonen
° Naar een verpleegoproepsysteem
- Eenvoudig te installeren
- Eenvoudig en veilig te bedienen
- Ontwerp op maat mogelijk voor specifieke zorgbehoeften

foto 1: Bewegingsdetector
De Bewegingsmelder wordt geleverd met een afstandsbediening inclusief de batterijen. 4 X AA Alkaline batterijen voor de sensor en 3 X LR44 batterijen voor de afstandsbediening.
De levensduur van de batterijen van de sensor is 3 maanden bij permanent gebruik. Als de ... lees meer

foto 1 - Semafoon 8 of 64 kanalen
Alert-It biepers/semafoons AIP137CAAB/AIP137BAAB hebben een groot bereik (afhankelijk van isolatiegraad van het gebouw), waardoor zorgverleners de vrijheid hebben om te werken waar ze het meest nodig zijn, wetende dat al hun patiënten beschermd ... lees meer

Logobanner 1 Logobanner 2 Logobanner 3 Logobanner 4 Logobanner 5